Леви партии, леви организации, интелектуалци и социалисти. Ляво обединение без БСП е възможно,

...
Леви партии, леви организации, интелектуалци и социалисти. Ляво обединение без БСП е възможно,
Коментари Харесай

Напрежение. Мая Манолова с нов залп по Нинова

" Леви партии, леви организации, интелектуалци и социалисти. Ляво обединение без БСП е допустимо, само че ляво обединяване, без социалисти, без хилядите предани на лявата концепция хора, няма по какъв начин да се случи ", заяви лидерът на " Изправи се България " Мая Манолова.

Тя предложения всички социалисти в редовете на лявото обединяване. " Погледът върху жителите, върху левите хора като крепостни на една феодална партия, е неправилен и позорен за левите хора. БСП от дълго време не може да претендира за монопол ", уточни Манолова и разясни, че слуша доближени на Нинова, които явно са в суматоха.
-->
" Тази експанзия против нас, а не против ГЕРБ и Движение за права и свободи, е смайваща. Стиснаха си ръцете с Борисов. Заявката на Нинова е, че дружно с Борисов ще връщат престижа на парламентарната република и ще работят за парламентаризма, а самата тя в национална медия разгласи, че Борисов шест години и половина не бил стъпвал в Народното събрание. Това здрависване е изменничество ", изясни тя.

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на   " Изправи се България " съобщи, че в партията, измежду стотиците деятели, има двама или трима, които са били членове на Българска социалистическа партия, само че от дълго време не припознават Българска социалистическа партия като лява партия. " Те търсят различна, достоверна левица, както българските жители. Огромна група хора няма свое посланичество в Народното събрание. Защитава ли Българска социалистическа партия работещите хора, пази ли пенсионерите, интелектуалците? ", попита Манолова.

Според нея без обединение лявото посланичество в Народното събрание ще продължи да се смалява и обезличава.

" Ако търсите в нашите редици гастрольори, като последните нови, които ще дойдат, ще хвърлят няколко хрумвания, ще излъжат хората - не. Сред нас са хора с биографии, за които е ясно зад какви дела са стояли. За разлика от юристите на Българска социалистическа партия, с екипа на   " Изправи се България "  сме в съда, където сме завели над 100 каузи в отбрана на пенсионери. Защитаваме работещи хора, които не си получават заплатите. Ние сме на терен ", изясни Манолова.

Според нея управлението на Българска социалистическа партия не се интересува от мнението на редовите социалисти. " Не мисля, че някой беше питан от необятните членове и симпатизанти за унизителната среща за лявата партия, в която Нинова сервира Българска социалистическа партия на тепсия на Борисов. Националният съвет и послушните хора към нея са подготвени да приветстват всяко самоубийствено решение ", разяснява тя.

Лявата платформа ще носи името " Левицата " и в нея ще се включат леви партии и организации, стана ясно от думите ѝ. " Ние поканихме Българска социалистическа партия. Не мисля, че е място, на който и да е от водачите на левите партии, на този Конгрес ", уточни Манолова и добави, че чака сериозен приток на хора в листите на партията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР